Hou deze trends in bruidsmode goed in het oog

Van bruidsmode wordt gezegd dat ze tijdloos is en als er dan al trends in zijn, dan gelden die enkel voor de bruidsjurken. Aan de jurken van de moeder van de bruid en bruidegom wordt  weinig aandacht besteed. Dat klopt helemaal niet. Hoewel ontwerpers inderdaad het meest focussen op de bruidsjurken heeft ook de volledige bruidsmode elk seizoen een nieuwe collectie en worden daarbij de gasten niet vergeten. Dus ben je getuige, moeder van de bruid of bruidegom, of gewoon een gast op het feest, dan lees je best de trends van 2019 vooraleer je je feestelijke kleding koopt.

Van kort tot lang

De tijd dat de moeder van de bruid jurken verplicht tot juist boven de grond reikten, is voorbij. Tegenwoordig zien we zeer veel verschillende lengtes: cocktailjurken tot aan de knie, jurken die reiken tot aan de kuiten of jurken die kort zijn vooraan en lang achteraan. Lange galajurken blijven wel zeer chic op een avondfeest maar het hoeft niet meer. Dat komt omdat het oerklassieke huwelijksfeest niet meer de standaard is. Evenveel koppels kiezen voor een huwelijk op een strand of in een hippe lounge. Het grote voordeel bij deze kortere lengtes is dat je kan uitpakken met een trendy paar schoenen.

Aandacht voor de schouders

Was de decolleté vroeger het aandachtspunt bij het ontwerpen van een jurk dan is dat nu verlegd naar de schouders en de mouwen. De decolletés zijn veel minder groot, integendeel, jurken met een col zoals in het Victoriaanse tijdperk zijn net in. De schouders worden meer geaccentueerd door bijvoorbeeld één ervan bloot te laten, of door de jurk aan de nek te sluiten en beide schouders bloot te laten. Hetzelfde geldt voor de mouwen. Die kunnen gepoft zijn of halflang.

Toon het met prints

Wees niet verlegen om een jurk te kopen met een print op. Prints zijn in, al moet je wel oppassen dat ze niet te schreeuwerig zijn. Een subtiele bloemenprint bijvoorbeeld is heel trendy om te dragen naar een huwelijksfeest in de lente of de zomer. De zogenaamde ‘leaves’-jurken, jurken met een print van bladeren op zijn ook zeer geschikt. Kies een eerder klassieke kleur als achtergrond zoals navy blauw om te vermijden dat het er te veel uitziet als een jurk die je aantrekt naar het strand. Het moet duidelijk zijn bij prints dat wat je draagt, feestelijke kleding is en geen vrijetijdskledij.

Bling bling

De jurken mogen gerust versierd zijn met subtiele kristallen of blinkende lovertjes. Die kunnen zich bevinden ter hoogte van de decolleté of de buik. Zorg er wel voor dat de bling bling niet overdreven is. Het is niet de bedoeling dat jij meer blinkt dan de bruid. Kies je voor steentjes of lovertjes op de jurk, wees dan sowieso subtiel met je sieraden. Vraag je af welke sieraden echt nodig zijn en combineer niet zomaar met dure sieraden die je doorheen je leven gekocht hebt en wil laten zien. Het is een vaak gemaakte fout om te veel te willen dragen waardoor je bij wijze van spreken ‘niets meer draagt’. Niets van je outfit springt eruit terwijl je net een focus moet leggen, of op één van de sieraden, of op de schoenen, of op de jurk.

Be first to comment